30.6.2014

Luontoa, liikuntaa ja taidetta Haikon Kartanon kesässä

Kesä on kauneimmillaan ja luonto kukoistaa. Haikon Kartanon kesään kuuluvat vehreä puisto, merenranta ja luonnonläheisyys. Niistä voi kukin nauttia omalla tavallaan, liikkuen ja urheillen tai rennosti ja lepäillen. 


Rysty vai kämmen? 


Frisbeegolfin idea on sama kuin golfissa, päästä radan alusta loppuun mahdollisimman vähillä heitoilla. Haikon frisbeegolfrata kulkee lajille juuri sopivasti puiden katveessa ja kumpuilevassa puistossa. Pelin voittaa pienimmän tuloksen saanut kilpailija. Kokeile helppoa ja hauskaa frisbeegolfia Haikon kauniissa kartanopuistossa. Peli sopii koko perheelle, kaikenikäisille ja -kuntoisille.Ripaus historiaa ja taidetta


Taidemaalari Albert Edelfeltin syntymästä on tänä vuonna kulunut 160 vuotta. Edelfelt on yksi aikansa tunnetuimmista suomalaisista taiteilijoista, ja hänen taidokkaat maalauksensa puhuttelevat meitä tänäänkin. Edelfelt asui pitkään Pariisissa, mutta hän palasi Haikon maisemiin ja rakkaaseen ateljeehensä joka kesä kahdenkymmenen kuuden vuoden ajan. Ihana pieni kesäateljee kattoikkunoineen on täydellinen käyntikohde kepeälle kävelyretkelle hotellista. 
Pientä patikointia, puistoa ja pururataa

Sielu ja silmät lepäävät näköalakallion laelta aukeavaa maisemaa katsellessa. Pieni patikointi reilun kilometrin päähän Kartanosta sopii mainiosti happihyppelyksi ennen illallista tai muuten vain päivän piristykseksi. Hienot maisemat palkitsevat kulkijan.

Jos kaipaat sporttisempaa ohjelmaa, lähistön pururadoilla saa helpostikin hien pintaan. Omaan tahtiin, tietenkin. Pyydä kartta vastaanotosta, tossut jalkaan ja menoksi!

Kartanon kauniissa puistossa voi kulkea myös hiljakseen suurten puiden vehreissä varjoissa. Istahda hetkeksi suihkulähteen solinaa kuuntelemaan.Hiekkaranta ja meri

Meren rannalla kuohuja katsellessa mieli rauhoittuu. Päädyitpä sitten patikoimaan tai merenrantaan meditoimaan, muista myös pistäytyä Kartanon kuuluisalla kesäterassilla. Tilaa ravintolastamme valmis picnic-kori ja nauti raikasta kesälounasta tai lasillinen viileää kuohuvaa. Näetkö horisontissa ohi lipuvia purjeveneitä? Tunnetko merituulen kepeän kosketuksen poskellasi?


Terassi huikeilla näkymillä

Olisikohan tässä Suomen kaunein kesäterassi? Tänä vuonna terassillamme on Rosé-teema ja saat siis juomasi ruusun sävyissä aina Pommacista Bollingeriin. Kokeile myös espanjalaista, raikasta uutuusjuomaa Cresta Rosaa - saattaapi ollakin kesän mielenkiintoisin uusi tuttavuus! Saatat myös törmätä kesävieraisiin lukuisista eri maista...


Terassillamme (tai huonolla säällä Klubilla) soi livejazz eli Trio Johan Bowman kesän jokaisena lauantaina klo 20. Vapaa pääsy kaikille -tervetuloa! Jokaisella illalla on oma teemansa, joten kannattaa poiketa useampanakin lauantaina.


Lisätietoja kesäaktiviteeteista saa Haikon Kartanon tapahtumakalenterista sekä paikan päällä vastaanotoista.

Kesäinen Porvoo kutsuu

Touhua ja tekemistä riittää todellakin Porvoon mitalla täällä ihanassa ja idyllisessä kesäkaupungissa. Jo matka Porvooseen ja Haikkoon voi olla pieni kesäelämys: perinteikäs m/s J.L. Runeberg -laiva risteilee Helsingistä Haikon kautta Porvooseen monta kertaa viikossa. Haitari soi, laineet liplattavat ja meri kimaltelee matkalla halki kauniin saariston. Hauskaa kulkupeliä pääsee kokeilemaan myös lättähattu-junan kyydissä reitillä Helsinki-Porvoo-Kerava.Kaduilla ja kaupungilla tapahtuu monenlaista pitkin kesää. Musiikin ystävää hemmotellaan huikeilla Avanti Suvisoitto -konserteilla kesäkuun lopussa. Taidetehdas tulvii musiikkia ja hienoja suurempien kokoonpanojen konsertteja, ja pienemmät pop up tapahtumat levittäytyvät ympäri kaupunkia kaduille ja kahviloihin, toreille ja terasseille. 

Räväkämpää menoa on tiedossa legendaarisessa, nyt kymmenettä kertaa järjestettävässä Tirmo Bluesissa 11.-12. heinäkuuta. Mahtavaan esiintyjäkaartiin kuuluu Ratpack, Jimmie Lawson Band, Reckless Love, Eini, Kojo, Fool's Champagne ynnä monia muita. Siinäpä vasta meininkiä saaristossa! 


Elokuun siniset hetket kruunaa vanhan ja uudenkin kaupungin puodit, putiikit ja kaupat valloittava Ostosten yö perjantaina 29.8. Koko kaupunki herää illan tullen henkiin ja kadut täyttyvät laulusta, soitosta ja iloisista shoppailijoista. Tiedossa on välitöntä tunnelmaa, kahviloiden ja ravintoiden ihanaa tarjontaa ja onnistuneita ostoksia.Seuraavana iltana koko kaupungin kattava Moon River -kaupunkitapahtuma valtaa Porvoon. Tulossa on valtavasti tapahtumia, työpajoja, näyttelyitä, konsertteja ja teatteria ynnä muuta kivaa koko perheelle, kaikenikäisille yhdessä ja erikseen. 


Hieno ja erilainen tapahtuma elokuvien ystäville on Movies by the River 15.-16.8. Vanhan kaupungin sisäpihalle luodaan pieni ulkoilmaravintola ja elokuvateatteri.  Illan hämärtyessä käynnistyvät lyhytelokuvakuvaesitykset. Viiniä, ystäviä, elämää ja elokuvia. Tähdet tuikkivat elokuun taivaalla ja valkokankaalla. 

Pieni kierros vanhan kaupungin kaduilla ja kujilla mahtuu aina aikatauluun. Hurmaava käyntikohde koko perheelle on Runebergin kotimuseo aivan kaupungin keskustassa. Museot ja näyttelyt kutsuvat taiteen ja historian ystävää ja Nukke- ja lelumuseo on ihan pakollinen paikka kaikille lapsenmielisille.

Kesäisessä Porvoossa riittää katsottavaa ja koettavaa aivan kaikille. Tulitpa yksin, porukalla tai perheen kera. Satoi tai paistoi. Joku totesikin, että päivä Porvoossa on kuin pieni matka jonnekin ulkomaille.  Kesän kepeillä majoitushinnoilla kannattaa ottaa Haikon Kartano hyväksi tukikohdaksi parhaalle kesälomalle - jätä vaikka auto parkkipaikallemme ja vuokraa pyörä käyttöösi koko päiväksi. Tervetuloa kokeilemaan Porvoon vetovoimaa!

Lisätietoja ja tarkempia ohjelmia yllä mainituista ja monista muistakin. tapahtumista, konserteista, näyttelyistä, ostospaikoista ja käyntikohteista saa Porvoon kaupungin matkailutoimiston sivuilta visitporvoo.fi

Majoitus-, kylpylä- ja ravintolavaraukset Haikon Kartanoon:
Puh. (019) 57 601/myyntipalvelu tai www.haikko.fi

6.6.2014

Kesäteatteria Haikossa: Edelfeltin aikaan - tuokiokuvia kesäiltana

Vehreä tie vie puiston halki meren rantaan ja Villa Haikkoon.  Huvila meren rannalla on tulvillaan alkukesän valoa. Joutsenpariskunta rantavedessä tarkkailee terassille kokoontuvaa seuruetta. Sisältä kuuluu kahvikuppien kilinää ja puheensorinaa. Kepeä pianomusiikki johdattelee mukanaan menneen maailman pyörteisiin.

Kertojan tumma ääni kuljettaa katsojan komean ja lahjakkaan taiteilijan kiehtovaan elämään. Porvoossa syntynyt Albert Edelfelt lähti 1800-luvun lopulla monien muiden taiteilijoiden tapaan Pariisiin, valon kaupunkiin.  Salonkien seuraelämä ja Pariisin kaunottaret hurmasivat nuoren Albertin, joka kuitenkin myös maalasi ja työskenteli ahkerasti. 

Unohtumattoman vaikutuksen taiteilijaan teki suuren maailman ohella myös Haikon maisemat. Edelfelt palasi Haikkoon kesä toisensa jälkeen rauhoittumaan ja maalaamaan. Saariston maisema ja ihmiset tallentuivat lukuisiin, merkittäviin maalauksiin, joita saamme ihastella tänäkin päivänä.
Kauniina kesäisenä iltana on helppo ymmärtää kauneutta rakastavan taiteilijan rakkautta saaristomaisemaan, meren läheisyyteen ja tunnelmaan täällä. Edelfeltin kiehtova elämä herää henkiin tarinoina ja musiikillisina  tuokiokuvina näissä iki-ihanissa maisemissa, valoissa ja varjoissa.

Edelfelt salonkinäytelmä Haikossa
pe 6.6. (Kartanon juhlasali), ti 10.6. (Villa) ja ma 21.7. (Villa) klo 19.00 alkaen
Liput 27,- sis. kuohuvan TAI kahvin ja kahvileivän, varaukset 040 571 0680 arkisin klo 10-15/Porvoon Teatteri

Edelfelt erikoismenu teatterivieraille Kartanoravintolassa erikoishintaan 39,-
Pöytävaraukset ennakkoon: hovimestarit@haikko.fi

Majoitus teatterivieraille alk. 80 euroa tunnuksella "Edelfelt". Majoitus- ja  muut varaukset: myynti@haikko.fi

5.6.2014

Keittiöpäällikön kesätervehdys

Kesä kuumenee ja hiki virtaa kohta keittiössä ja keittiön ulkopuolellakin. Tässä kaikille kesänautiskelijoille nopea ja helppo klassikko kesäpäivän viilentämiseksi eli limonadi.

Tarvitset vain kolme ainesta mitkä varmaan löytyvätkin kaapistasi:

2 litraa vettä
4,5 dl sokeria
6 sitruunan mehu

Sulata pienessä kattilassa sokeri kolmeen desilitraan vettä. Anna sokeriliemen jäähtyä huoneen lämpötilaan laita sitten jääkaappiin jäähtymään

Purista sitruunoista mehu niin että hedelmä lihaa tulee mehun joukkoon. Poista haarukalla siemenet mehusta. Sekoita sokeriliemi, sitruunanmehu ja loppu vesi.

Mukavaa kesän alkua

Terveisin, Lauri Närhi
 


 

4.6.2014

Apua, polttarit!

Kesähäitä suunnitellaan nyt kovaa vauhtia. Hääparilla ja läheisillä riittää puuhaa ja tekemistä. Mikä sen mukavampaa, kuin järjestää morsiamelle ja sulhaselle rentouttava breikki ennen Suurta Päivää.

Mutta mistä ihmeestä keksiä persoonallista polttariohjelmaa ja sopivaa tekemistä? Onneksi ideoita ja ohjelmia on saatavilla.

Polttariohjelmaa valitessa on tärkeää huomioida hääparin tyyli ja toiveet. Joillekin sopii railakkaat pirskeet, kun taas toinen arvostaa hillittyä rentoutumista.

Lähipiiri, ystävät ja sukulaiset hoitavat useimmiten polttarijärjestelyt, yleensä erikseen sulhaselle ja morsiamelle. Joskus hääpari toivoo yhteisiä juhlia, jotka voivat hillityimmilllään  olla yhteinen illallinen suvulle ja ystäville ennen hääpäivää. Eleganttiin tyyliin sopii hyvin myös kaunistava hoitohetki tai hemmottelupäivä Kylpylässä.
Suurempikin seurue mahtuu viettämään rentoa saunailtaa merenrannalla Rantasaunassa tai Tupasaunassa lämpöisen paljun kera. Nautitaan ystävien seurasta ja löylyn lämmöstä, takkatulen loisteesta ja ihanasta iltapalasta omalla porukalla.

Kylpylän yksityissauna antaa mahdollisuuden nauttia kylpylän palveluista omassa rauhassa. Päivän välipalat ja suun kostukkeet saa kätevästi tilattua ennakkoon saunatiloihin.

Saunomisen jälkeen morsiamen on aika saada erikoishemmottelua: meikkiopastusta koko ryhmälle tai morsiamen oma kaunistautumishetki meikkistudiossamme.Glamour-illan tähdet syttyvät, kun pääsette yhdessä filmimaailman lumoihin tekemään omaa elokuvaa. Tarvitaan vain ripaus luovuutta, ja tuottaja hoitaa lopullisen elokuvan kokoamisen. Tästä jää mahtava muisto Tähtimorsiamelle tai Super Star Sulhaselle.

Frisbeegolf kartanon puistossa on sopiva ja edullinen aktiviteetti isollekin ryhmälle. Kenellä onkaan paras heittokäsi tai paras tuuri 9-korisella radalla?
Miehiseenkin makuun löytyy monenlaista polttariohjelmaa. Kartanon kuuluisa kokkikoulu ei jätä ketään kylmäksi. Keittiömestarin opissa kuka vain voi löytää sisäisen master chefinsä. Ne huimapäät, jotka haluavat itse pyytää saaliinsa, karauttavat merelle ja saaristoon kalareissulle. Saalista saadaan, se on varmaa.
Kuka olikaan käynyt aiemmin huippukylmässä? Extreme-elämys -110 asteen kylmyydessä jää varmasti mieleen!

Mitä ikinä polttariporukka tekeekään, parasta on ilo, ystävyys ja yhdessäolo. Se, että tehdään yhdessä onnellisia muistoja, jotka säilyvät läpi elämän.

Kysy lisää todella monipuolisista ohjelmista ja mahdollisuuksista:
019 5760 360 tai myynti@haikko.fi