24.9.2014

Uusittu kuntosali kutsuu

Haikon kylpylän kuntosali on nyt laajennettu ja uudistettu huippulaadukkailla laitteilla. Matrix on yksi maailman johtavista kuntosalilaitteiden valmistajista. Uudet laitteet luovat modernit puitteet monipuoliseen treeniin sekä sunnuntaikuntoilijalle että vakavalle harrastajalle. Eikä haittaa, että laitteet ovat sulavalinjaisia ja helppokäyttöisiä.


Kuntoilijakaksikkomme testasi laitteiden käyttömukavauutta ja toimivuutta ensimmäistä kertaa. Omatoiminen käyttö sujui molemmilta helposti, laitteet tuntuivat ergonomisilta ja turvallisilta käyttää. Tästä se lähtee, pientä lämmittelyä ja hikeä pintaan!









































Erityisesti aloittavalle kunnonkohottajalle on suositeltavaa harjoitella hyvän ohjaajan opastuksella. Haikosta voi varata henkilökohtaisen opastuksen, personal trainerin, jos niin haluaa. Ohjeistusta laitteiden käyttöön on myös saatavilla.

Matrix-laitteiden käyttömukavuus on erinomainen. Näillä laitteilla harjoittelu on tehty mukavaksi ja helpoksi mutta aivan itsestään eivät nämäkään liiku! Jaksaa, jaksaa.






































Monipuoliset ja ergonomisesti muotoillut laitteet kannustavat kokeilemaan uusia liikesarjoja.



Kestävyyttä, peruskuntoa, lihaskuntoa. Millaista treeniä sinä tarvitsetkaan?






































Napakkaa ylävartaloa ja lihaksia etsimässä?

Haikon Kylpylän kuntosali on vapaasti kaikkien hotellivieraiden käytettävissä. Tehokkaan treenin kruunaa hyvät löylyt ja virkistävä pulahdus allasosaston raikkaisiin vesiin.






15.9.2014

Haikon Kartanoon uusi ruusutarha kauppaneuvos Tiivolan syntymäpäivälahjana



Haikon Kartanon henkilökunta lahjoitti kauppaneuvos Satu Tiivolan 90-vuotissyntymäpäivänä 1.9.2014 kartanon puutarhaan perustetun ruusutarhan, rosarion. Yhtiön eri osastot keräsivät kukin oman nimikkopensaansa harvinaisista lajikkeista.

Kauppaneuvos Satu Tiivola kuljetettiin juhlapaikalle kartanon Rolls Roycella ja koko yhtiön henkilökunta oli häntä vastaanottamassa kunniakujassa. Istuuduttuaan punaiselle matolle sijoitetulle tuolille henkilökunta lauloi Tiivolalle yhteislauluna ”Paljon onnea vaan”, skoolattiin kuohuvalla ja yhtiön hallituksen puheenjohtaja Veikko Vuoristo piti puheen äidilleen.
Tämän jälkeen toimitusjohtaja Juha Mähönen esitti henkilökunnan onnittelut sekä juhlatervehdyksen, joka sisälsi selostuksen lahjaruusuista. Tilaisuus huipentui ruusutarhan kyltin paljastukseen punaisen samettikankaan alta, kolminkertaiseen ”Eläköön” – huutoon sekä ryhmäkuvaan. Lopuksi nautittiin kakkukahvit aurinkoisessa syyssäässä.
Mitä sitten antaa lahjaksi naiselle, jolla sananmukaisesti on jo kaikkea? Vanhaa laulua mukaillen me Haikon henkilökunta ”emme jääneet hautomaan harhaa vaan ryhdyimme puuhaamaan ruusutarhaa”. Jokainen osasto lahjoitti yhden lajikkeen, eli ruusulajikkeita on ruusutarhassa yhteensä 11 kpl, ja mitään rentunruusuja ei joukossa ole, vaikka pari löytölasta mukana onkin. Alla lahjaruusut osastoittain:

Fysioterapeutit: Ristinummi samannimisen junaseisakkeen mukaan – löytöruusu Ristinummen asemalta. Lajike ei ole myynnissä vaan kiertää kädestä käteen. Tunnetaan myös nimellä Vaatimattomuuden lumo.
Kylpylän vastaanotto: Martin Frobisher. Kanadalainen 1968 jalostettu vähäpiikkinen ruusu joka kukkii heinäkuussa. Frobisher oli englantilainen merimies ja –rosvo 1500-luvulla. Ruusu aloittaa kukintansa heinäkuun alussa ja kukkii tauotta syksyyn saakka.

Spa Bistro & Cafe: Ruskeala. Löytöruusu Vihdistä. Kyseessä saattaa olla I maailmansodan aikainen Lady Hamilton –ruusu Pietarista. Hento, hieman kaatuileva mutta kestävä!
Keittiö: Georges Vibert (eli 1777-1866) oli ensimmäinen pelkästään ruusuihin keskittynyt kasvattaja joka jalosti n. 600 lajiketta. Voimakastuoksuinen ruusu.

Pikkukartano – hallinto: Jens Munk, tanskalainen 1600-luvun tutkimusmatkailija; uuttera ja sinnikäs Koillisväylän etsijä. Kukka on vaaleanpunainen.
Kosmetologit: Louise Bugnet. Kestävä ja pitkään kukkiva valkoinen ruusu, jonka jalostaja kanadalainen herra Bugnet eli 102-vuotiaaksi.

Myyntipalvelu: Loiste, kotimainen v. 1994 Pikkalan ja Siuntion vanhoista kartanoruusuista jalostettu lajike. Voimakkaan vaaleanpunainen ruusu, talvenkestävä kuten kaikki tämän rosarion ruusut.
Huolto-osasto: Tove Jansson on tarhapimpinellaruusu joka kasvaa muutamassa vuodessa puolitoista-metriseksi; loistavan tummanpunainen.

Kokouspalvelu: Tunnelitie. Omaperäinen löytöruusu Helsingistä; muita samanlaisia kantoja ei ole tullut vastaan, vaikka ruusulla on kartano- ja ranskanruusupiirteitä.
Ravintolasali: Nuits de Young. Violetti sammalruusu jonka nimen arvellaan viittaavan englantilaiseen runoilija Edward Youngin (1683-1765) melankoliseen pääteokseen Night Thoughts (Öisiä ajatuksia).

Kerroshoito: Sointu on uusi kotimainen tarhakurtturuusu, jonka kukat ovat valkoisia/vaaleanpunaisia. Kukkii kahdesti kesässä.  
Uuteen ruusutarhaan voi tutustua Haikon kartanopuistossa - tervetuloa!